A kor előrehaladtával a szövetek feszsessége, tónusa csökken, jobban érvényesül a gravitáció hatása. Ezek a változások az arcon is megfigyelhetők. Az arc azonban fedetlen, állandóan "szem előtt" van, és ezek a jelek sokunkat zavarnak.

Mik is ezek a jelek?

Talán legjobban szembetűnőek a ráncok, melyek egy része a mimikai izmok működésének következménye.
A homlok, halánték megereszkedése elsősorban a szemöldökön, illetve a szemhéjakon látszik. A szemöldök lejjebb kerül, a felső szemhéjakon a bőr feleslege alakul ki.
Az alsó szemhéjakon táskák jelennek meg.
Az arc középső területe - melynek a fiatalos arcforma kialakításában nagy szerepe van - szintén változik. A nyakon ráncok keletkeznek.

Az arc fiatalító műtétek során a cél nem az öregedés megállítása, hanem fiatalosabb, frissebb külső kialakítása.
Hogyan érhetjük el ezt? Többféle beavatkozás lehetséges, a kisebb, átmeneti hatást biztosító eljárásoktól a nagyobb műtétekig.

A ráncok kezelésében lehetőség van a lézeres bőrfiatalító eljárás, a mimikai izmok működését időlegesen kikapcsoló BOTOX kezelés, a különböző ráncfeltöltő anyagok használatára. Ezek a beavatkozások gyorsan gyógyulnak, a napi életben nem okoznak kimaradást.

"Komolyabb" eltérések esetén az arcplasztikák (facelift) többféle formája közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet- halántékplasztika, alsó-felső arcplasztikák, endoszkópos műtétek.

Előzetesen természetesen részletes vizsgálat, megbeszélés szükséges. Implantatumok behelyezésével igény szerint akár az arc formája, karaktere is változtatható.


?>